SECO | BUSINESS COACHING
SECO helpt ondernemers bij het nemen van de volgende stap in de groei van hun bedrijf.
coaching, management coaching, business coaching, business coach, zzp, zzp'er, ondernemer, mkb, leidinggevende, manager, management, management teams, teams, groei, ontwikkeling, organisatie, onderneming, bedrijf, strategie, business model canvas, tactisch niveau, strategisch niveau, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, organisatiecultuur, verbeterprogramma
16055
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16055,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

BUSINESS COACHING

 VOOR START UPS

Je hebt je droom gerealiseerd: een eigen bedrijf. Gefeliciteerd! Een mooie en gedurfde stap en met een goed idee, een flinke dosis lef en passie ben je gestart. En ja, het gaat best goed, maar het kan toch echt wel beter, bijvoorbeeld door:

  • Een meer stabiele stroom aan inkomsten zodat je wat meer rust en zekerheid hebt
  • Een scherper imago waardoor je precies die klussen krijgt die ook echt bij je passen
  • Een duidelijke doelgroep zodat je werkt voor de klanten die ook bij je passen

 

Meer dan 40% van de zelfstandige ondernemers verdient minder dan € 30.000 per jaar. Met de aftrek van alle kosten en investeringen blijft er zo niet al te veel besteedbaar inkomen over. En dat zorgt voor veel kopzorgen en stress. En dan is het ook nog zo dat een deel van die omzet komt uit opdrachten die je eigenlijk niet wilt doen maar die je toch aanneemt omdat je nu eenmaal de omzet nodig hebt om rond te komen. Herkenbaar?

 

Helaas ben je niet alleen. Maar gelukkig kan het ook anders. Met een duidelijke focus op wat jij te bieden hebt, bij de juiste klanten en voor de juiste prijs. En als dat helder is, een strak actieplan hoe jezelf het juiste imago te geven en die match met de juiste klanten te maken. De ervaring leert dat je zo binnen 12 maanden je omzet verdubbelt met opdrachten die bij jou passen en je eindelijk dat doet wat je voor ogen had toen je startte.

 VOOR SCALE UPS

Als ondernemer ben je elke dag bezig met de toekomst van je bedrijf. Je hebt al laten zien dat je succesvol bent met je bedrijf: je verstaat je vak, klanten weten je te vinden en je hebt zo een stabiele basis voor jezelf opgebouwd. En mogelijk heb je het al zo druk dat je tegen de grenzen van je tijd en mogelijkheden aanloopt: je werkt zo hard in je bedrijf dat je geen tijd meer hebt om te werken aan je bedrijf. En verlies je de focus op wat echt belangrijk (en leuk) is.

 

Je voelt dat er iets moet veranderen als je wilt doorgroeien naar het volgende niveau. Mogelijk overweeg je daarom om andere professionals in te zetten of medewerkers aan te nemen. Een belangrijke stap want je verantwoordelijkheid neemt verder toe. Wil je dat? En wat is dan handig en verstandig? En dan is er nog de financiële kant. Groei vraagt doorgaans dat je investeringen doet. Is die financiële ruimte er wel?

 

Herkenbare vragen en uitdagingen. En waarbij het maken van een keuze lastig is omdat de toekomst zich nu eenmaal niet laat voorspellen. Een goede afweging tussen kansen en risico’s, het bespreken van scenario’s en alternatieven biedt dan uitkomst. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken, gebaseerd op gevoel en op verstand.

 VOOR MKB-ERS

Ondernemen in het mkb is topsport. Je had een visie of droom hoe het anders en beter kon en hebt de stap gewaagd deze te realiseren. Daarvoor heb je ongetwijfeld hard gewerkt, risico’s genomen en zaken (waaronder vrije tijd) opgeofferd. En dat heeft je gebracht tot waar je nu bent. Chapeau! Want tegenslag, tegenspel en druk van tijd of complexiteit heeft je niet uit je evenwicht gebracht.

 

Dat betekent overigens niet dat je als ondernemer geen belemmeringen ervaren of motivatiedipjes hebt. Integendeel. Het gaat immers nooit van een leien dakje. Als ondernemer moet je daarom niet alleen doorzettingsvermogen en een positieve instelling hebben, maar ook focus kunnen houden op je doel en wendbaarheid laten zien om je koers bij te stellen als dat wordt gevraagd. En dat is soms best lastig. Een sparringspartner die je helpt om focus op de hoofdzaken te houden. Iemand die je challengt op je mogelijke blinde vlekken. En iemand die soms even samen met je mee droomt over mogelijkheden en kansen.

Bel of app me voor een afspraak. Ik vertel je graag hoe je dit kunt realiseren. Als bedrijfseconoom en zelf (serie)ondernemer ken ik deze situaties namelijk maar al te goed. Het is geen rocket science, het vergt alleen focus, toewijding, keuzes maken en actie.