SECO | BUSINESS COACHING
SECO helpt ondernemers bij het nemen van de volgende stap in de groei van hun bedrijf.
coaching, management coaching, business coaching, business coach, zzp, zzp'er, ondernemer, mkb, leidinggevende, manager, management, management teams, teams, groei, ontwikkeling, organisatie, onderneming, bedrijf, strategie, business model canvas, tactisch niveau, strategisch niveau, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, organisatiecultuur, verbeterprogramma
16055
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16055,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

BUSINESS COACHING

 VOOR START UPS

Je hebt een droom: je wilt je eigen bedrijf starten. Gefeliciteerd! Een mooi en gedurfde stap. Met een goed idee, een flinke dos lef, motivatie, passie en doorzettingsvermogen bent je al goed op weg. Maar met de keuze om voor jezelf te starten, komen ook de vragen: Hoe regel ik dat? Wat heb ik nodig? Is mijn ondernemingsplan compleet en is de onderbouwing krachtig genoeg? Waar haal ik eventuele financiering vandaan? Welke rechtsvorm is handig? Hoe houd ik focus? Etc. etc.

 

Gelukkig hoef je het wiel niet helemaal zelf uit te vinden: je kunt terugvallen op de ervaring, kennis en kennissen van andere ondernemers.

 VOOR SCALE UPS

Als ondernemer ben je elke dag bezig met de toekomst van je bedrijf. Je hebt al laten zien dat je succesvol bent met je bedrijf: je verstaat je vak, klanten weten je te vinden en je hebt zo een stabiele basis voor jezelf opgebouwd. En mogelijk heb je het al zo druk dat je tegen de grenzen van je tijd en mogelijkheden aanloopt: je werkt zo hard in je bedrijf dat je geen tijd meer hebt om te werken aan je bedrijf. En verlies je de focus op wat echt belangrijk (en leuk) is.

 

Je voelt dat er iets moet veranderen als je wilt doorgroeien naar het volgende niveau. Mogelijk overweeg je daarom om andere professionals in te zetten of medewerkers aan te nemen. Een belangrijke stap want je verantwoordelijkheid neemt verder toe. Wil je dat? En wat is dan handig en verstandig? En dan is er nog de financiële kant. Groei vraagt doorgaans dat je investeringen doet. Is die financiële ruimte er wel?

 

Herkenbare vragen en uitdagingen. En waarbij het maken van een keuze lastig is omdat de toekomst zich nu eenmaal niet laat voorspellen. Een goede afweging tussen kansen en risico’s, het bespreken van scenario’s en alternatieven biedt dan uitkomst. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken, gebaseerd op gevoel en op verstand.

 VOOR MKB-ERS

Ondernemen in het mkb is topsport. Je had een visie of droom hoe het anders en beter kon en hebt de stap gewaagd deze te realiseren. Daarvoor heb je ongetwijfeld hard gewerkt, risico’s genomen en zaken (waaronder vrije tijd) opgeofferd. En dat heeft je gebracht tot waar je nu bent. Chapeau! Want tegenslag, tegenspel en druk van tijd of complexiteit heeft je niet uit je evenwicht gebracht.

 

Dat betekent overigens niet dat je als ondernemer geen belemmeringen ervaren of motivatiedipjes hebt. Integendeel. Het gaat immers nooit van een leien dakje. Als ondernemer moet je daarom niet alleen doorzettingsvermogen en een positieve instelling hebben, maar ook focus kunnen houden op je doel en wendbaarheid laten zien om je koers bij te stellen als dat wordt gevraagd. En dat is soms best lastig. Een sparringspartner die je helpt om focus op de hoofdzaken te houden. Iemand die je challengt op je mogelijke blinde vlekken. En iemand die soms even samen met je mee droomt over mogelijkheden en kansen.

Ik help je graag verder. Als bedrijfseconoom en zelf (serie)ondernemer ken ik deze situaties namelijk maar al te goed. Ik denk graag met je mee hoe je de valkuilen van een startend/groeiend bedrijf omzeilt en handig gebruik kunt maken van de kansen die er liggen. En als collega-ondernemer kan ik je wellicht ook verder helpen via de introductie bij andere ondernemers en bedrijven. Als business coach help ik je daar waar het waardevol voor je is. Zodat je bedrijf bestendig groeit en je de focus houdt op wat voor jou belangrijk is zodat je ook tijd overhoudt voor wat leuk is.