LEIDERSCHAPS COACHING

Leidinggeven is een vak. En “leiden” is nog lastiger:

“Een manager doet de dingen goed, een leider doet de goede dingen”

Leiding geven is een moeilijk vak, dat vooral in de praktijk geleerd wordt. En het is ook niet voor iedereen weggelegd. Uitsluitend met discipline, agility en vitaliteit, kun je echt goed worden in dit vak.

Leiders die open staan voor feedback van hun teamleden, collega-managers en leidinggevende(n), leren dit moeilijke vak het snelst. Want leiding geven is allereerst leiding kunnen geven aan jezelf en je eigen groei. Pas En daarna heb je nog een team waaraan je leiding geeft en waar plezier en prestaties hand in hand gaan. Een goed ingespeeld team dat jouw vertrouwen krijgt en voelt, weet wat er wordt verwacht en verantwoordelijkheid neemt voor het succes en uitdagingen.

“It’s not an easy job, but somebody has to do it”. 

Als externe coach kan ik jouw leerproces en de dynamiek van je team versnellen en zo de prestaties verhogen. Focus ligt daarbij op het verbeteren van de samenwerking (onderling, interne en externe klantrelaties) waarbij account plannen, prestatienormen of continue verbetering leidend zijn.

Naast mijn eigen ervaringen als leidinggevende heb ik een ‘evidence based’ aanpak. Bewezen effectief dus. Functioneel coachen, sturen op resultaat.